Parts dels implants dentals: Quines són?

Vols recuperar el teu somriure? La implantologia és una de les millors solucions: manté l’estètica de la boca i, a més, garanteix la seva funcionalitat, entre elles, mastegar o parlar. En Clínica Belodonte som especialistes en implants dentals Barcelona i per això, avui t’explicarem les diferents parts dels implants dentals, així com les raons per les quals optar per aquesta mena de tractament.

Què són els implants dentals?

Els implants dentals són elements metàl·lics que tenen com a objectiu substituir les peces dentals perdudes. Aquestes arrels artificials tenen el mateix aspecte i compleixen la mateixa funció que les dents reals.

El resultat dels implants dentals és eficaç i satisfactori, sempre que siguin col·locats per professionals experts. Segons diversos estudis científics, és el tractament triat per 6 de cada 10 persones amb un índex de satisfacció del 95%.

Encara que la seva durada sol ser d’entre 10 i 20 anys, això dependrà diversos factors, entre ells, la ubicació o la higiene bucodental de cada persona. De fet, perquè els implants dentals siguin reeixits a llarg termini, és important acudir a revisions regulars odontològiques i evitar els hàbits nocius, entre ells, el consum de tabac, alcohol o cafè. No baixis la guàrdia!

Quines són les parts dels implants dentals?

A més de valorar el preu dels implants dentals, els seus materials, tècniques o l’experiència dels professionals, també és important saber quines són les fases i les parts dels implants dentals.
Aquestes són les fases dels implants dentals:
1. La fase inicial és l’estudi radiogràfic del pacient i la planificació del tractament.
2. Intervenció quirúrgica i col·locació d’implants dentals. Hi ha una primera fase quirúrgica, un procés de cicatrització i, finalment, una segona fase quirúrgica.
3. Fase restauradora o protètica. És la col·locació de la pròtesi definitiva.
4. Fase de manteniment. Consisteix en revisions anuals d’implantologia.

D’altra banda, aquestes són les 3 parts dels implants dentals: cos, pilar i corona. Veiem:

Caragol de titani o cos de l’implant dental. Aquesta arrel artificial s’insereix i integra en l’os maxil·lar mitjançant un procés conegut com a osteointegració. Té la forma d’un caragol enroscat.
Pilar de cicatrització. Aquesta peça connecta l’implant en si (caragol) amb la pròtesi fixa definitiva (corona).
Corona dental o pròtesi fixa definitiva. És la part visible de l’implant dental, la peça que compleix les mateixes funcions estètiques i funcionals de la dent natural. Pot realitzar-se per dos tipus de materials: porcellana o zirconi.

Avantatges dels implants dentals

Aquestes són els principals avantatges dels implants dentals:
• Recuperen la funcionalitat completa de la boca, així com parlar, pronunciar o mastegar amb total normalitat. I relacionat amb aquesta última funció, també milloren la digestió. És sinònim de més qualitat de vida!
• Prevenen la pèrdua de densitat òssia i la retracció de genives.
• Recuperen l’estètica del somriure.
• A més de ser una solució estètica i funcional, també tenen repercussió psicològica, sent un punt a favor per a millorar l’autoestima.
• Són un tractament senzill, indolor, fiable i còmode.
• Són de gran durada i de fàcil manteniment.
• Són aptes per a qualsevol persona de més de 18 anys.
• No afecten la resta de peces dentals.

Ara ja saps quines són les parts dels implants dentals, així com tots els seus avantatges. En Clínica Belodonte som experts en la col·locació d’implants dentals a Barcelona des de fa més d’una dècada.

Vols conèixer més opcions? No dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres sense compromís. La salut de les teves dents està en bones mans!

Leave a Comment

Your email address will not be published.