Odontopediatria a Barcelona

La odontopediatria és l’especialitat de l’odontologia que s’encarrega de la salut bucodental dels més petits. Com a experts en odontopediatria a Barcelona, recomanem portar als nens a un especialista i no a un dentista general. Entre la dentició dels nens i dels adults existeixen grans diferències, començant per les dents de llet i seguint per un paladar en creixement i desenvolupament.

¿Vols demanar informació o cita?

Dentista infantil a Barcelona

A Clínica Belodonte comptem amb un equip d’especialistes en odontopediatria a Barcelona. Un dentista infantil ajudarà els teus fills a prevenir les càries i les malalties de genives. A més, podrà detectar possibles alteracions en la posició de les dents o bé si el paladar no s’està desenvolupant correctament per a ser capaç d’albergar la dentició definitiva. És habitual que, malgrat tenir les dents de llet ben alineats, en canviar als definitius aquests creixin torts o apinyats. Això es deu a la major grandària de la nova peça i al fet que la boca encara no ha crescut prou. En molts casos, aquest problema s’acaba corregint només a mesura que la proporció del paladar s’acosta a la que serà la definitiva. No obstant això, a vegades fa falta ajudar el nen a eixamplar-lo, o es produeix un apinyament que necessita una ortodòncia.

Quan acudir al odontopediatra

La primera revisió del odontopediatra sol realitzar-se als dos anys d’edat. No obstant això, des del moment en què el nen ja té les seves dents de llet és recomanable acudir per a cerciorar-nos que tot marxa bé. Si en la primera revisió el odontopediatra no observa cap alteració, ens tornarà a citar en sis mesos per a la següent.   És important anar al dentista infantil no sols quan es detectin problemes, sinó com a mesura de prevenció i perquè els més petits adquireixin l’hàbit de la cura dental. El dentista per a nens no sols té una formació mèdica específica per a les primeres denticions, sinó que compta amb una base psicològica que l’ajuda a tractar amb els més petits d’una forma adequada.

Prevenció dental en nens

Que els nens adquireixin uns bons hàbits d’higiene i salut bucodental serà fonamental perquè tinguin una boca sana quan siguin adults. A més d’ensenyar-los a rentar-se les dents correctament és important que adquireixin hàbits de prevenció. Als més petits se’ls han d’ensenyar rutines com una alimentació saludable i amb poc sucre, a raspallar les seves dents rigorosament després dels menjars, usar correctament la seda dental i a acudir al dentista com a hàbit. Acostumar als nens a anar al dentista, sobretot sense que s’hagi produït cap problema, els ajuda a normalitzar-lo i a no tenir-li por. Aquest punt és fonamental com a mesura de prevenció i evitarà futurs problemes quan siguin adults.

Problemes dentals en nens

En la nostra consulta de odontopediatria a Barcelona ens trobem amb molts dels problemes dentals més comuns en nens, com les càries, falta d’espai per a albergar noves peces, apinyament, etc. Alguns nens mantenen l’hàbit de xuclar-se el dit o succionen el xumet fins a edats una mica avançades. Aquest costum pot causar problemes en el paladar que originin patologies en la mossegada. La majoria de les alteracions dentals en nens es poden corregir sense majors conseqüències. No obstant això, si les deixem passar poden ocasionar problemes més seriosos a mesura que van creixent. La visita al dentista infantil és fonamental com a mesura de prevenció per a patologies més importants. Consulta’ns sense compromís si tens algun dubte sobre la salut bucodental del teu fill i t’orientarem perquè prenguis la millor decisió.

Ortodòncia nens

A mesura que creixen els nens, també ho fa la seva mandíbula i el seu paladar. A vegades, el desenvolupament no és suficient per a un creixement sa de les dents definitives. Llavors, el odontopediatra haurà de decidir quan és adequat començar amb una ortodòncia. En alguns casos és millor esperar que s’acabi el canvi de dentició, no obstant això, altres vegades es fa necessari començar abans per a fer espai a les noves peces i que aquestes creixin i se situïn correctament. Existeixen diferents opcions per a una ortodòncia infantil, depenent del problema que s’hagi de corregir. En Clínica Belodonte, com a especialistes en odontopediatria a Barcelona podem ajudar-vos a solucionar alteracions de mossegada, de falta d’espai o de dents tortes. Us assessorarem sobre les possibilitats terapèutiques i el temps en el qual convé intervenir perquè tingueu tota la informació abans de prendre una decisió.

Càries infantil

Un altre problema molt habitual que sorgeix després d’una revisió infantil és el de les càries. Un raspallat incorrecte o una alimentació amb excés de sucre solen estar darrere de la majoria d’elles. Molts nens tenen tendència a patir càries, algunes interdentals durant els primers anys de vida i amb el pas del temps i uns bons hàbits, s’estabilitzen. És fonamental inculcar rutines d’higiene adequades, així com visites periòdiques al dentista per a nens. D’aquesta manera evitarem que les càries puguin avançar i derivin en problemes més importants. El tractament per a una càries petita no suposa major gravetat. No fa mal i és ràpid i senzill de corregir. No obstant això, si deixem que la infecció avanci podem trobar-nos amb un abscés, dolor i amb problemes més seriosos. Encara que aquests es remeïn, el nen pot acabar associant la seva visita al dentista amb molèsties i dolor, la qual cosa li portarà a rebutjar les revisions.

Especialistes Odontopediatria Barcelona

En Clínica Belodonte som especialistes en odontopediatria a Barcelona. Comptem amb una experiència demostrable de gairebé quinze anys i amb professionals que són referents en la matèria a nivell nacional. Ajudarem a cuidar la salut dels teus fills des de l’inici de la seva dentició fins a l’edat adulta. En el nostre centre oferim la possibilitat de tractaments preventius amb fluor per a reduir la possibilitat que sorgeixin càries. També fem assessorament d’higiene i bons hàbits per a la salut bucodental, així com tractaments d’ortodòncia i resolució de tota mena de problemes. No esperis per a portar al teu fill o filla a dentista, com més aviat ho facis més senzill i beneficiós serà per a la seva salut bucodental. Tens algun dubte? Pots preguntar-nos sense compromís i t’ajudarem a resoldre tot allò que necessitis.