Odontologia conservadora Barcelona

A Clínica Belodonte disposem de les instal·lacions, la tecnologia i les tècniques més avantguardistes en odontologia conservadora a Barcelona per a oferir als nostres clients la millor atenció i resultats. Gràcies als nostres tractaments els nostres pacients aconsegueixen una boca sana i un somriure bonic sense haver de sotmetre’s a tractaments invasius, dolorosos o costosos, actuant a temps. Si desitgeu realitzar un tractament d’odontologia conservadora a Barcelona, consulteu-nos sense compromís, us ajudarem.

Vols demanar informació o cita?

Què és l’Odontologia conservadora

L’odontologia conservadora és aquella especialitat de l’odontologia que s’encarrega de tractar problemes bucodentals sense que sigui necessària l’extracció de les peces dentals danyades, per la qual cosa es conserva la dent original. Aquesta branca de l’odontologia permet restaurar les zones danyades de les dents per càries, abrasions o traumatismes sense afectar la resta de la peça ni de dents. Així es permet recuperar l’estètica i la funcionalitat de la peça sense perdre-la. Aquesta restauració es duu a terme amb materials odontològics col·loquialment coneguts com a “empastaments”.

Tipus d’odontologia conservadora

Dins de l’especialitat d’odontologia conservadora trobem l’odontologia preventiva, la qual actua abans que s’hagi de reconstruir la dent o dents danyades. L’odontologia preventiva actua a temps, evitant la necessitat de fer tractaments més costosos, invasius i complexos. D’altra banda, dins de l’odontologia conservadora trobem diversos tractaments, com les obturacions, les reconstruccions, les incrustacions o l’endodòncia:

Tipus d’odontologia conservadora

Dins de l’especialitat d’odontologia conservadora trobem l’odontologia preventiva, la qual actua abans que s’hagi de reconstruir la dent o dents danyades. L’odontologia preventiva actua a temps, evitant la necessitat de fer tractaments més costosos, invasius i complexos. D’altra banda, dins de l’odontologia conservadora trobem diversos tractaments, com les obturacions, les reconstruccions, les incrustacions o l’endodòncia:

Obturacions o empastaments

Les obturacions o empastaments, són tractaments conservadors que es realitzen en casos de càries, abrasions o traumatismes que causen una cavitat en la dent o dents. L’objectiu d’aquests tractaments és tapar la cavitat perquè el problema no empitjori o arribi a l’arrel dental, així com restaurar la forma i la funcionalitat de la dent. El material més utilitzat en les obturacions o empastaments és el composite, pel fet que es tracta d’una solució amb un gran acabat estètic, perquè compta amb una gran similitud a l’esmalt dental.

Aquestes solucions es duen a terme en una sola sessió i permeten continuar realitzant activitats de manera normal després d’aplicar-les.

Reconstruccions

Les reconstruccions dentals són tractaments de l’odontologia conservadora destinats a reparar les peces dentals danyades, per exemple per una fractura a causa d’un traumatisme. Aquests tractaments s’utilitzen quan s’ha de reparar la gran majoria de la dent, diverses dents o fins i tot la dentadura completa. Existeixen diferents mètodes per a restaurar la zona danyada i l’elecció d’aquest dependrà de la mena de lesió i el grau d’afectació. Aquest tipus de tractaments ofereixen una gran solució a nivell estètic i funcional.

Incrustacions

Les incrustacions són opcions restauradores que es basen en fragments de materials estètics com la resina o la ceràmica. Aquests materials imiten la dent perduda i es cimenten damunt de la resta de dent sana, encaixant-les en la cavitat o fissura. S’utilitzen en casos de pèrdua moderada o severa de la dent, quan les obturacions no pot arribar a restaurar-lo. Són molt freqüents en els molars. El seu objectiu és retornar-li la forma a la dent afectada així com la seva estètica i funcionalitat.

Per a poder realitzar la seva col·locació de manera adequada és necessari que tant la corona com la peça dental tinguin una forma i longitud adequades per a poder retenir la incrustació.

Endodòncia

L’endodòncia (en grec antic “dins de la dent”) és un tractament de l’odontologia conservadora que consisteix a tractar l’interior de la dent per a preservar la seva integritat i salut. Quan una dent es troba molt lesionada o infectada s’han d’eliminar els bacteris, netejar la dent per dins i eliminar l’arrel de la dent o polpa perquè no se senti dolor. La polpa conté nervis i vasos sanguinis i encara que durant la seva formació és molt important, quan la dent és adult pot sobreviure sense ella. Una vegada net l’interior de la dent, s’emplena la cavitat d’aquest amb un material inert, i encara que la dent perd la sensibilitat conserva la seva estructura, estètica i funció.

Beneficis Odontologia conservadora

L’odontologia conservadora presenta molts beneficis en tractar de conservar les peces naturals i alhora prevenir problemes futurs. Gràcies a aquesta especialitat poc invasiva es poden conservar les dents optant per solucions indolores, ja que no es realitzen extraccions ni reemplaçaments. L’odontologia conservadora tracta el somriure sense afectar l’estètica ni la funcionalitat, i fins i tot les millora, per la qual cosa permet que s’aconsegueixi un somriure sa, funcional i natural. Finalment, aquesta branca de l’odontologia aporta un gran estalvi i prevenció de possibles problemes, ja que actuant abans que ocorrin o en estats inicials s’eviten tractaments més dolorosos, costosos i dràstics com per exemple les exodòncies.

Especialistes Odontologia conservadora a Barcelona

Clínica Belodonte és un centre d’odontologia especialitzat en odontologia conservadora a Barcelona, i inaugurat l’any 2007. Comptem amb un reconegut personal mèdic, liderat per la Dra. Patrícia Jara López, encarregada de l’àrea d’odontologia i el Dr. Javier Mareque Bueno, encarregat de l’àrea de cirurgia oral i maxil·lofacial i implantologia. El nostre equip disposa de la millor formació i d’una llarga experiència, i està compost per dentistes, especialistes, higienistes i auxiliars. Tots ells es troben totalment compromesos amb el benestar dels pacients, aportant-los bon tracte, confiança i eficàcia en els seus tractaments d’odontologia conservadora a Barcelona.