Ortodòncia invisible: En què consisteix?

Un dels tractaments d’ortodòncia més buscats? L’ortodòncia invisible, pels seus innombrables beneficis: innovador, còmode, discret, amovible, indolor, i molt més.
En Clínica Belodonte som especialistes en el tractament amb ortodòncia Invisalign Barcelona i per això, avui t’explicarem en què consisteix l’ortodòncia invisible, i quins són els seus tipus i avantatges.

En què consisteix l’ortodòncia invisible?

El seu propi nom l’indica: l’ortodòncia invisible engloba tots aquells tractaments d’ortodòncia que són transparents. Compleix els mateixos objectius que els brackets metàl·lics, però amb un plus: és l’alternativa més estètica i còmoda per als pacients.

En un primer moment, l’ortodòncia lingual era el tipus d’ortodòncia invisible més popular. No obstant això, hi ha un altre que cada vegada va guanyant més adeptes: l’ortodòncia Invisalign. Depenent de l’edat, necessitat bucal o poder adquisitiu, serà més recomanable l’una o l’altra.

Tipus d’ortodòncia invisible

Com hem comentat, existeixen dos tipus d’ortodòncia invisible. A continuació, entrem al detall.

Ortodòncia lingual

És similar a l’ortodòncia tradicional i pot corregir els mateixos problemes que causen la maloclusió. No obstant això, utilitza brackets més fins i aquests s’adhereixen a la cara interna de les dents.

Ortodòncia Invisalign

És el tractament d’ortodòncia més innovador. A diferència de l’ortodòncia convencional, consisteix a col·locar uns alineadors transparents en la cara interna de les dents. Estan fets d’un material plàstic resistent (policarbonat), i són extraïbles i personalitzats, perquè es componen a través d’un estudi en 3D de la dentadura del pacient.
La seva funció és clara: anar exercint força per a moure les dents fins a aconseguir la posició correcta. De fet, a mesura que les dents es van alineant correctament, es canvien les fèrules perquè continuïn complint la seva funció principal. En general, es canvien cada 15 dies per uns nous.

Aquestes són les fases de l’ortodòncia Invisalign:
1. Acudir a la primera visita.
2. Un estudi bucodental previ.
3. Informar el pacient dels detalls del tractament.
4. Fabricar els alineadors.
5. Iniciar el tractament, és a dir, col·locar els primers alineadors.
6. Renovar periòdicament els alineadors.
7. Mesures de refinament, és a dir, fabricar nous alineadors, en el cas que el professional expert el consideri necessari.
8. Fase de retenció. Es tracta de col·locar les barres i els aparells de retenció.

Avantatges de l’ortodòncia invisible

Veiem els principals avantatges de l’ortodòncia invisible:

• Estètica. En ser transparent, és més estètica que els brackets metàl·lics. Per aquesta raó, es recomana en persones que volen lluir un somriure perfecte a través d’un tractament que no molesti a l’hora de parlar o comunicar-se.
• Menys molèsties. El procés de correcció dental és més suau que l’ortodòncia tradicional.
• Correcció de problemes dentals, entre ells amuntegament de dents, mossegada creuada, sobremossegada, etc.
• Anticipació. Des de la primera consulta, el pacient tindrà una idea del resultat final.
• Comoditat. El pacient pot treure’s les fundes uns minuts al dia, per exemple, per a menjar o en determinats actes socials. El mínim és portar-los 20 hores diàries.
• Fets a mesura. S’adapten a la teva boca a la perfecció!
• Optimitzar el temps del tractament. Els brackets tenen una durada d’entre 18 i 36 mesos, mentre que els alineadors de l’ortodòncia invisible duren entre 6 a 18 mesos.
• Facilitar la higiene dental.
• Evitar el desgast dental. A més, no danya l’esmalt dental de la cara frontal de les dents.

Com veus, els avantatges de l’ortodòncia invisible són més que estètiques. Vols alinear les teves dents sense brackets? En Clínica Belodonte t’ho posem fàcil. Demana cita o informació gratis i sense compromís!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *